NuZorg Uitzenden & Detacheren

Blog: Hoe bepaal je het uurtarief van een zorgmedewerker?

hoe flexpersoneel efficient inzetten in de zorg

Hoe bepaal je het uurtarief voor het inkopen van een uitzendkracht in de zorg?

Maak je gebruik van een flexibele schil in de #zorgsector ? Dan is het belangrijk om goed inzicht te hebben in de verwachtingen van het uurloon voor de uitzendkrachten die je inhuurt. Een juiste bepaling van het #uurtarief is namelijk niet alleen goed voor de werknemer, maar ook voor jou als #werkgever .  Om je wat handvaten te geven heeft NuZorg uitzenden & detacheren B.V. een overzicht gemaakt van de belangrijkste punten zodat je ook een goede overweging kan maken met wie je als leverancier in zee zou willen gaan.

Waarom is een realistisch uurtarief zo belangrijk?

Een realistisch uurtarief zorgt ervoor dat je aantrekkelijk bent voor toptalent en het verhoogt de kans op een succesvolle samenwerking en dat een tijdelijke kracht graag een dienst voor je oppakt in de toekomst. Met name de continuïteit waarborgen, ook in de flexibele schil is hierbij van belang!

Met welke factoren moet je rekening houden om een goed inzicht te hebben van het uurtarief?

Om het juiste uurtarief te bepalen, is het belangrijk om verschillende factoren in overweging te nemen. Hieronder hebben we de belangrijkste overwegingen puntsgewijs neergezet:

1.     Branche standaarden

Het is belangrijk om te onderzoeken wat het gemiddelde uurtarief is voor uitzendkrachten in de zorg in jouw specifieke regio. Zorg dat het uurtarief dat je aanbiedt in lijn is met de markt en concurrerend is met andere aanbieders. Je kan op vacature platformen zoeken naar vacatures met een gelijksoortige functie omschrijving en een salaris verwachting. En uiteraard een gesprek aangaan met je leveranciers kan je ook meer inzicht geven.

2.     Vaardigheden en ervaring van de werknemer

Het uurtarief moet afgestemd zijn op het niveau van vaardigheden en ervaring van de werknemer. Een werknemer met meer ervaring en geavanceerde vaardigheden moet een hoger uurtarief ontvangen dan iemand met minder ervaring.  Overleg met je flex leverancier wat zij zoals tegenkomen en zet dat af tegen het uurloon van je vast medewerker. Zo krijg je inzicht in de verschillen. Gemiddeld is het inhuren van een flexkracht zo’n 20% duurder dan een vaste kracht. Hier staat de flexibiliteit en minder aansprakelijkheid tegenover.

3.     Extra verantwoordelijkheden, diploma’s en certificeringen

Als een flexibele kracht bepaalde diploma’s, certificeringen of licenties moet bezitten of extra verantwoordelijkheden op zich neemt, is het verstandig deze factoren ook mee te wegen bij het bepalen van het uurtarief. Een specialist is vaak zeer bekend met zijn/haar loonwaarde.

4.     Arbeidsvoorwaarden en secundaire arbeidsvoorwaarden

Bespreek samen met je leverancier de arbeidsvoorwaarden voor de specifieke vacatures. Met name ZZP-ers in de zorg hebben in diverse  onderzoeken reeds aangegeven dat het fijn is als ook zij toegang hebben tot dezelfde faciliteiten. Deze meenemen kan zorgen voor een goede boost in je flexibele schil. NuZorg is gespecialiseerd in deze flexibele schil en helpt met educatie en het faciliteren van goede secundaire voorwaarden.

Overweeg ook de arbeidsvoorwaarden en secundaire arbeidsvoorwaarden die je  verder wenst aan te bieden, zoals verlof, vergoedingen en pensioenregelingen. Dit kan van invloed zijn op het uurtarief. Vallen de medewerkers onder de CAO uitzendkrachten dan kan dit verschillen ten opzichte van de CAO van je vaste medewerkers. Laat je daarom goed informeren.

5.     Budget

Het is belangrijk om je budget in overweging te nemen bij het bepalen van het uurtarief. Zorg dat het uurtarief betaalbaar is voor jou als werkgever en aantrekkelijk voor de werknemer.

Een voorbeeldberekening:

Laten we aannemen dat de branchenorm voor een uitzendkracht in de gezondheidszorg in uw regio € 20 per uur bedraagt. De werknemer die u inhuurt heeft 5 jaar ervaring en heeft een diploma in zorgmanagement. Op basis van deze factoren kunt u ervoor kiezen om een hoger uurtarief van €22 per uur aan te bieden.

Kortom, om het juiste uurtarief voor een uitzendkracht in de gezondheidszorg te bepalen, moet u rekening houden met een aantal factoren.

Heb je andere punten van aandacht of wil je een keer praten over wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem dan contact met Youssra Ghribi op of plaats een reactie bij ons artikel en we bespreken graag de mogelijkheden.

Samen maken we de zorg nu beter!

NuZorg uitzenden en detacheren is dé specialist in flexibele arbeid binnen de zorg. De druk op de zorg neemt steeds verder toe. Daarom vinden wij het van groot belang dat de veiligheid van de cliënten nog steeds kan worden gewaarborgd. Het zorgvuldig selecteren van gekwalificeerd en gepassioneerd zorgpersoneel is daar een groot onderdeel van. Bij NuZorg Uitzenden & Detacheren selecteren wij zorgverleners die écht hart hebben voor de zorg en een uitdaging niet uit de weg gaan. We investeren in kennis en kunde en dragen zorg voor de strengste kwaliteitseisen.

Om de kwaliteit te waarborgen delen we ook graag informatie en kennis met de markt, via blogs en artikelen.

Wil je meer weten over NuZorg uitzenden & detacheren B.V.? Stuur ons een berichtje en we komen graag met je in contact!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

× Hoe kan ik je helpen?