NuZorg Uitzenden & Detacheren

Cursus Omgaan Met Agressie

Precision en NuZorg zijn volop aan het samenwerken. Regelmatig geven we de cursus omgaan met agressie. De geaccrediteerde cursus duurt 3 uur. De groepsgrootte is 10 zorgprofessionals. De meesten werken in een COA en moeten dagelijks werken in situaties waar agressie voorkomt.
 
De docenten zijn gespecialiseerd verpleegkundigen, werkzaam in de 1e lijn en met veel ervaring in het werkveld.

Alfred de Jong tijdens zijn werkzaamheden als anesthesie verpleegkundige

De cliënten zijn vaak gevlucht uit een onveilig gebied ergens in de wereld. Sommigen hebben 6000 km gereisd en hun familie achtergelaten. Via mensensmokkelaars hebben ze vervoer geregeld voor een deel van de lange reis. Soms komen ze lopend, per bus, auto of per trein. Ze zijn bijna allemaal ernstig getraumatiseerd en hebben het moeilijk. Sommigen zijn 17 jaar en alleen. Dan eenmaal op veilige bodem komen ze in procedures terecht die lang duren en erg veel onzekerheid met zich meebrengen. De cursisten hebben dus de taak om veel mentale klappen op te vangen en worden soms ook met fysiek geweld geconfronteerd
 
Tijdens de cursus komen we met allerlei fysieke tekenen die wijzen op discomfort, of een aanstaande explosie van uiting van ongenoegen. We leggen voortdurend de liniaal langs de mentale status en de mogelijk ook fysieke (occulte) afwijkingen die agressie kan doen toenemen. 
Per werelddeel horen er specifieke afwijkingen, waar we tijdens de les iets dieper op ingaan, om zo beter voorbereid te zijn. Je hebt gewoon meer verstand van de (fysieke) achtergrond, als verklaring voor iemands gedrag. We benoemen dan het holenbeer effect en de belangrijkste fysieke – soms geografisch bepaalde – afwijkingen zoals blaasontsteking, bloedarmoede, luchtweginfecties (Noord-Afrika, Midden-Oosten), delier (Balkan), oplopende CRP (bootvluchtelingen), corona-schade (oorlogsgebieden) en bijvoorbeeld bloedstollingsafwijkingen (Centraal-Afrika).
Casuïstieken, door cursisten ingebracht, werken heel nuttig.

De toets elementen geven voldoende houvast om de scholing goed af te ronden.

Youssra Ghribi
, NuZorg uitzenden & detacheren
Alfred de Jong, Precision Bijscholingen


Ben jij geïnteresseerd in het volgen van een bijscholing via NuZorg uitzenden & detacheren?
Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Ben jij geïnteresseerd in het volgen van een bijscholing via NuZorg uitzenden & detacheren?
Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

× Hoe kan ik je helpen?